OMX probiotika jsou probiotickým přípravkem s obsahem vlastních prebiotik (podporujících účinnost probiotik a růst prospěšných střevních bakterií).
OMX probiotika vznikají tříletou fermentací směsi vybraných rostlin a bakterií mléčného kvašení. Výsledkem je velice účinné a kvalitní probiotikum, které může být skladováno při pokojových teplotách bez jakékoli ztráty účinnosti. V jedné kapsli probiotik OMX jsou obsaženy probiotika, prebiotika a řada dalších prospěšných složek jako např. oligosacharidy, polyfenoly, vláknina a enzymy.
Každá kapsle obsahuje 12 kmenů přátelských bakterií a směs 14 rostlin, včetně ovoce, zeleniny, mořských řas a hub. Unikátní 5letá fermentace japonskou technologií napodobuje prostředí tlustého střeva a zajistí, že výsledný produkt obsahuje bezpečné množství pouze těch nejvíce životaschopných a nejstabilnějších bakterií, které byly schopné koexistovat s ostatními bakteriemi v tomto reálném prostředí simulujícím trávicí trakt.
Probiotika OMX jsou dobře snášena i lidmi s nejcitlivějšími trávicím ústrojím. Fermentace mění použité ingredience (vybrané druhy řas, hub, ovoce, zeleniny) do zcela jiné, snáze tolerovatelné formy, přičemž při fermentaci je použit pouze rostlinný materiál – tedy žádné mléko nebo mléčné výrobky (ale ani soja). Těmto metabolickým produktům mikroorganismů (jako např. mléčných bakterií) se říká biogenní látky.
OMX probiotika obsahují mnoho ingrediencí rostlinného původu (ovoce a bobulové plody – švestky, kustovnice čínská, plody fíkovníku, borůvky, voskovník červený, yuzu, řasy hijiky, wakame, kelp, houby - maitake, shiitake, agaricus). Tyto rostlinné složky obsahují vlákninu a oligosacharidy. V průběhu fermentace se ve směsi vytváří aminokyseliny, vitamíny, minerály, polyfenoly a stopové prvky.